Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.12.2015%

SUOLAISET JOULUTORTUT

14 kpl

 

7 voitaikinalevyä

 

täyte:

200 g valkosipulituorejuustoa

1 kananmuna

1 pkt (150 g) pepperonisiivuja

75 g mustaleima emmental-raastetta

1 punasipuli

mustapippuria myllystä

silputtua persiljaa

 

 

Levitä lehtitaikinalevyt uunipellille ja anna niiden sulaa noin vartin verran.

Valmista tällä välin täyte: Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon kananmuna.

Silppua pepperoni veitsellä pieneksi silpuksi ja sekoita silppu tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon myös juustoraaste.

Hienonna punasipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi ja sekoita sekin täytteen joukkoon. Lisää lopuksi persiljasilppua sekä mustapippuria myllystä ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia ja tee neliöiden kulmiin viillot kohti tortun keskustaa (noin puoleen väliin asti). 

Taita joka toinen kulma tortun keskelle ja nostele täytettä keskelle kahden lusikan avulla.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.