Ruokia%20ja%20leivonnaisia%206.12.2015%2

SUKLAAMOUSSE

6 annosta

 

 

2 dl kuohukermaa

1 prk mascarpone-juustoa

2 dl Bailey's Chocolat Luxe-likööriä 

300 g laadukasta tummaa (vähintään 70 %) suklaata 

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

tummaa suklaata

 

 

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Varkaa sitten kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja likööri. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa sulatusteholla. Sekoita sulatettu suklaa kermaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Jaa seos kuuteen lasiin ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Tämän jälkiruoan voi hyvin tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.