Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.11.2015%

SRIRACHA-LOHI

 

1 noin 700-800 g painoinen kirjolohifilee

 

kastike:

6 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia 

2 rkl Sriracha-kastiketta

4 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl riisiviinietikkaa

suolaa 

mustapippuria myllystä 

 

 

suurus:

2 rkl maizenaa+tilkka vettä 

 

 

KASTIKE: Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan suurusta lukuunottamatta ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Suurusta ja kiehauta.

 

PAAHDETTU LOHI: Kuumenna pannu ja pyöräytä pannulle suolaa myllystä. Viipaloi lohifilee parin-kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda kaikki pinnat kauniin värisiksi.

 

 

KOOKOSRIISI

 

2 dl basmatiriisiä 

1 tl suolaa 

2 dl kookoskermaa

3 dl vettä

 

 

Mittaa ainekset kattilaan, sekoita, laita kansi päälle ja levy täysille. Kun seos kiehahtaa, pienennä lämpö ykköselle, sekoita ja jätä kansi raolleen. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana. Riisi on valmista kun kaikki neste on imeytynyt.