Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.12.2015%

SIEMENSÄMPYLÄT

12 kpl

 

 

50 g hiivaa

5 dl piimää

1 1/2 tl suolaa

1/2 dl leipäsiirappia

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1/2 dl auringonkukan siemeniä

1 dl spelttihiutaleita

2 dl spelttijauhoja

7-8 dl sämpyläjauhoja

 

 

pinnalle:

kurpitsansiemeniä

 

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy, siemenet, spelttihiutaleet ja spelttijauhot. Lisää sitten 5 dl sämpyläjauhoja ja vaivaa ainekset sekaisin. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.