Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.11.2015%

ROMMI-RUSINAT

 

1/2 dl rusinoita

1 dl tummaa rommia 

 

 

Mittaa rusinat ja rommi pieneen kulhoon. Kääntele lusikalla sekaisin. Laita päälle kelmu ja anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli. 

 

 

ROMMI-RUSINAGLÖGI

2 annosta 

 

 

5 dl vettä

1/2 pss (á 25 g) glögimaustetta (Meira)

1 kanelitanko

5 kokonaista neilikkaa

3 kokonaista vihreää kardemummaa

4 pss Lipton vaniljateetä 

4 rkl fariinisokeria

1 annos rommi-rusinoita

kokonaisia kuorittuja manteleita

 

 

Mittaa vesi ja mausteet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Laita teepussit sekaan likoamaan noin 10 minuutiksi. Siivilöi seos ja liuota joukkoon fariinisokeri. Kaada sekaan rommi-rusinaseos.

Laita laseihin muutama manteli. Kaada päälle glögi ja tarjoile heti.