Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2011.12.2015%

RIISIPUURO


1 l täysmaitoa

2 dl puuroriisiä

nokare voita

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 manteli

 

 

Mittaa riisi ja maito haudekattilaan ja keitä noin  1 1/2  tuntia, sekoittele hiukan silloin tällöin. Lisää nokare voita. Mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla ja lisää joukkoon yksi kuorittu manteli. 

 

 

VIIKUNALISUKE

 

1 pss (200 g) kuivattuja pehmeitä viikunoita

3 dl valkoviiniglögiä

1 rkl perunajauhoja

kanelia

 

Poista viikunoista kovat kannat ja leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Laita kattilaan paloitellut viikunat ja 2 1/2 dl valkoviiniglögiä. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun glögin joukkoon ja kaada seos viikunoiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta.

Tarjoa riisipuuron lisukkeena. Koristele annokset kanelilla.