RIISIPUURO
1 l täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
nokare voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 manteli
Mittaa riisi ja maito haudekattilaan ja keitä noin 1 1/2 tuntia, sekoittele hiukan silloin tällöin. Lisää nokare voita. Mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla ja lisää joukkoon yksi kuorittu manteli.
VIIKUNALISUKE
1 pss (200 g) kuivattuja pehmeitä viikunoita
3 dl valkoviiniglögiä
1 rkl perunajauhoja
kanelia
Poista viikunoista kovat kannat ja leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Laita kattilaan paloitellut viikunat ja 2 1/2 dl valkoviiniglögiä. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun glögin joukkoon ja kaada seos viikunoiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta.
Tarjoa riisipuuron lisukkeena. Koristele annokset kanelilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.