PEURAPATA
1 pkt (170 g) HK Amerikan pekonia
750 g peuran paistia kuutioituna
2 punasipulia lohkoina
5 valkosipulinkynttä viipaloituna
voita
2 porkkanaa viipaloituna
2 palsternakkaa viipaloituna
1 prk Demi Glace
2 rkl riistafondia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl täyteläistä punaviiniä
2 dl portviiniä
2 laakerinlehteä
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 ruukku tuoretta timjamia
5 oksaa tuoretta rosmariinia
Paista pekonisilppu rapeaksi omassa rasvassaan ja siirrä pataan. Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä voissa ja siirrä nekin pataan.
Lorauta pannulle tilkka vettä lihojen paistamisen välissä, kiehauta ja lisää sekin pataan liemeksi.
Kuullota sipulit pannulla voissa ja siirrä nekin pataan.
Sekoita vehnäjauhot punaviinitilkkaan ja lisää pataan.
Lisää pataan myös porkkanaviipaleet, Demi Glace, fondi, punaviini, portviini, sekä mausteet ja tuoreet yrtit.
Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi. Lihan tulee olla niin mureaa ja kypsää että se hajoaa haarukalla painelemalla.
PERUNANPUOLIKKAAT
Rosamunda-perunoita
rosmariinin makuista oliiviöljyä
rosmariini-gourmetsuolaa
Pese perunat hyvin juuresharjalla.
Halkaise perunat ja voitele leikkauspinta öljyllä esimerkiksi silikonisudilla.
Ripottele pintaan rosmariinisuolaa ja laita perunanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Nosta veitsenkärjellä perunoita ja kurkkaa leikkuupinnalle, että siinä on tarpeeksi väriä.
Viinilasillinen: Mayu Reserva Carménère, todella hyvä viini ja sopi loistavasti peurapadan kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.