PAAHTOPAISTI
1 kg naudan paahtopaistia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
1 tl kuivattua timjamia
muutama tuore rosmariininoksa
1 1/2 dl punaviiniä
Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä.
Mausta liha suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Ruskista paisti kauttaaltaan voissa kuumalla pannulla.
Nosta paisti uunivuokaan, ripottele pinnalle timjami ja asettele päälle rosmariininoksat. Tökkää lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kaada vuokaan 1 dl punaviiniä.
Kypsennä paistia 125 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta (tähän kului aikaa noin 45 minuuttia.) Valele paistia kerran-pari paistoliemellä paistamisen aikana. Ota paisti pois uunista ja kääri folioon noin tunniksi. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.