GLÖGITIIVISTE
annoksesta tulee noin 7 1/2 dl glögitiivistettä
6 dl mustaherukoita
1 l vettä
1 1/2 dl sokeria
1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista vihreää kardemummaa
Mittaa mustaherukat ja vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää siivilöidyn mehun joukkoon sokeri ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla. Siivilöi ja jaa seos puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.
MUSTAHERUKKAGLÖGI
kahdelle
2 rkl rusinoita
10 kokonaista kuorittua mantelia
2 dl glögitiivistettä
2 dl punaviiniä
1/2 dl tummaa rommia
Jaa kahden mukin pohjalle rusinat ja mantelit. Mittaa glögitiiviste, punaviini ja rommi kattilaan, lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos mukeihin ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.