JOULUPIPARIT
noin 120 kpl
2 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
2 tl inkivääriä
2 dl sokeria
250 g voita
2 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
Mittaa kattilaan siirappi, mausteet, sokeri ja voi. Kiehauta, nosta kattila pois levyltä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita joukkoon kananmunat sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi ja ota siitä muoteilla piparkakkuja.
Paista piparkakut 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.