Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.12.2015%

JOULUPIPARIT

noin 120 kpl

 

2 dl tummaa siirappia 

2 tl kanelia 

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa 

1 tl pomeranssia

2 tl inkivääriä

2 dl sokeria 

250 g voita

2 kananmunaa 

8 dl vehnäjauhoja 

1 tl soodaa 

1 tl suolaa 

 

 

Mittaa kattilaan siirappi, mausteet, sokeri ja voi. Kiehauta, nosta kattila pois levyltä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita joukkoon kananmunat sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi ja ota siitä muoteilla piparkakkuja.

Paista piparkakut 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.