Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.12.2015%

JOULULIMPPU

2 kpl

 

 

50 g hiivaa

5 dl Julmust-joulujuomaa

2 tl suolaa

1 dl leipäsiirappia

1/2 dl rypsiöljyä

1 rkl pomeranssia

1 dl kaljamaltaita

3 dl ruisjauhoja

8 dl hiivaleipäjauhoja

 

 

voiteluun:

siirappivettä

 

 

Lämmitä Julmust kädenlämpöiseksi ja liuota sekaan hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy, maltaat, ruisjauhot sekä 5 dl hiivaleipäjauhoja. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. 

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pyöreät leivät. Anna leipien kohota pellillä lämpimässä paikassa liinan alla 1-2 tuntia. Pistele leivät haarukalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele paiston loppupuolella siirappivedellä.