JOULUINEN TÄYTEKAKKU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
4 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
täyte:
1 prk luumumarmeladia
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk vaniljarahkaa
kakun pinnalle ennen kuorrutusta:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
koristeluun:
2 pkt luonnonvalkoista marsipaania
1 marsipaanista tehty joulutähti
sokerimassa-lumihiutaleita
helmiäissprayta (elitarvikeväri)
sokerikuorrutetta tuubista joulutähden ja lumihiutaleiden kiinnittämiseen
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. Levitä puolet luumumarmeladista kakkupohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka.
Levitä puolet kerma-vanilharahkaseoksesta vuokaan luumumarmeladin päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu luumumarmeladi ja loput kerma-rahkaseoksesta.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja kiinnitä joulutähti sekä lumihiutaleet sokerikuorrutteella kakun pintaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.