088.jpg

JOULUINEN TÄYTEKAKKU 

 

pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

4 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa 

 

 

täyte:

1 prk luumumarmeladia

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk vaniljarahkaa 

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

2 pkt luonnonvalkoista marsipaania 

1 marsipaanista tehty joulutähti

sokerimassa-lumihiutaleita

helmiäissprayta (elitarvikeväri)

sokerikuorrutetta tuubista joulutähden ja lumihiutaleiden kiinnittämiseen 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. Levitä puolet luumumarmeladista kakkupohjan päälle.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka.

Levitä  puolet kerma-vanilharahkaseoksesta vuokaan luumumarmeladin päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu luumumarmeladi ja loput kerma-rahkaseoksesta.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

 

Levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunan mukaan.
 
 

Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja kiinnitä joulutähti sekä lumihiutaleet sokerikuorrutteella kakun pintaan.