Mokkapiirakka%20002.jpg

IRISH COFFEE-PIIRAKKA

 

4 dl sokeria

3  1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl espresso-pikakahvijauhetta

3 rkl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta

225 g voita sulatettuna

2 dl maitoa 

3 kananmunaa

 

 

täyte:

225 g huoneenlämpöistä voita 

2 1/2 dl tomusokeria

1 1/4 dl vahvaa, lämmintä kahvia

1/4 dl viskiä

 

 

kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

2 rkl hunajaa

150 g laadukasta tummaa (vähintään 70%) suklaata

1 rkl viskiä

1 tl espresso-pikakahvijauhetta

1 rkl huoneenlämpöistä voita

 

 

Koristeluun:

100 g valkosuklaata sulatettuna

 

 

Sekoita kuivat aineet puuharukalla. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Lisää voisula ja maito jauhoseokseen. Lisää lopuksi kananmunat. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.

 

Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita viski kahvin joukkoon. Lisää lämmin kahvi-viskiseos vähitellen, voimakkaasti vatkaten. Levitä pohjan päälle ja nosta pelti hetkeksi jääkaappiin jotta kreemi jähmettyy.

 

Kiehauta kuorrutteen kerma ja hunaja. Sulata joukkoon tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon espressojauhe sekä viski.

 

Sulata valkosuklaa ja laita se pursotinpussiin.

 

Levitä tumma suklaakuorrute voikreemin päälle.

 

Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Tee sulatetulla valkosuklaalla raitoja kuorrutuksen päälle ennen kuin kuorrutus on jähmettynyt, vedä tikulla poikittain, jotta saat aikaan marmorikuvion.

 

Piirakka kuorrutuksineen kestää myös hyvin pakastuksen.

 

Siirrä piirakka jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.