Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.12.2015%

GLÖGI-JUUSTOKAKKU

 

pohja:

200 g joulupipareita

75 g voita sulatettuna

 

 

vaniljamousse:

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk vaniljarahkaa

1 prk Mascarpone-juustoa

1 tl vaniljajauhetta

noin 1/2 dl tomusokeria

5 liivatelehteä + n. 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

kiille:

3 dl Aroniaglögi-tiivistettä

1 dl vettä

5 liivatelehteä

 

 

koristeluun:

sulatettua valkosuklaata

karpaloita

 

 

Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele taikina lautaselle reunavuoan (halk. 20-22 cm) sisään pohjaksi.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, mascarpone, vaniljajauhe ja tomusokeri. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada massa reunavuokaan pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa pari-kolme tuntia.

 

Kiille: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kulhossa glögitiiviste ja vesi. Kuumenna mikrossa noin 1/2 dl glögi-vesiseosta ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon ja kaada seos varovasti vaniljamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kun kakku on hyytynyt, irrota reunavuoka ja koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla ja karpaloilla.