Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.12.2015%

DOOLEY´S-KARPALOFUDGE

 

2 1/4 dl Dooley´s-likööriä

3/4 dl täysmaitoa

45 g voita

6 dl sokeria

350 g tummaa (80 %) suklaata

1 pss (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita

 

 

Vuoraa 30 cm x 30 cm vuoka leivinpaperilla.

Mittaa Dooley´s, maito, voi ja sokeri reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välilä sekoitellen kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet. Lisää tehoa kun seos on tasaista ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele sekaan suklaa.

Sekoita kunnes seos on tasaista.

Sekoita joukkoon puolet karpaloista.

Kaada massa leivinpaperin päälle vuokaan ja ripottele pinnalle loput karpalot.

Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa öljytyllä veitsellä paloiksi.

Säilytä fudget jääkaapissa.

 

Tämä resepti on muunnos aikaisemmasta fudge-reseptistä.

En osannut päättää kummat ovat parempia =).