Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.12.2015% 

Tämä ihana resepti löytyi Hellan ja viinilasin välissä-blogista. Muutin ainesten määriä omaan vuokaani sopiviksi. Tässä ohje jolla minä tein fudget.

 

DOOLEY´S-KARPALOFUDGE

 

2 1/4 dl Dooley´s-likööriä

3/4 dl täysmaitoa

45 g voita

6 dl sokeria

450 g valkosuklaata

1 pss (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita

 

 

Vuoraa 30 cm x 30 cm vuoka leivinpaperilla.

Mittaa Dooley´s, maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välilä sekoitellen kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet. Lisää tehoa kun seos on tasaista ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele sekaan valkosuklaa.

Sekoita kunnes seos on tasaista.

Kaada massa leivinpaperin päälle vuokaan ja ripottele pinnalle karpalot.

Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa öljytyllä veitsellä paloiksi.

Säilytä fudget jääkaapissa.