VIIKUNAKAKKU
300 g kuivattuja pehmeitä viikunoita silputtuna
1 dl Juhla Glögiä (tai punaviiniglögiä, portviiniä tms.)
4 dl vehnäjauhoja
100 g saksanpähkinöitä, rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssia
1/2 tl suolaa
200 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä tai 2 dl piimää
3 kananmunaa
Poista viikunoista kovat kannat. Silppua viikunat veitsellä ja laita kulhoon. Kaada päälle glögi ja kääntele huolellisesti sekaisin. Anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti, kunnes glögi on imeytynyt.
Sekoita vehnäjauhot, pähkinärouhe, sokerit ja mausteet keskenään kulhossa. Sekoita voisula, kermaviili/piimä, kananmunat sekä viikunat joukkoon puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 60-70 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.