Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.11.2015%2

TYRNIMOUSSE

4 annosta

 

 

mousse:


2 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarponea

3/4-1 dl sokeria (maun mukaan)

1 1/4 dl sokeritonta tyrnimehua

 

 

kiille:

3 liivatelehteä

1 dl sokeritonta tyrnimehua

1 dl vettä

3/4 dl tomusokeria

 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja sokeri. Kuumenna noin 2 rkl mehua, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-mascarponeseoksn joukkoon. Jaa täyte 4 lasiin ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi keskenään ja liuota joukkoon sokeri. Kuumenna noin 1/2 dl mehuseosta, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän mehuseoksen joukkoon. Kaada seos varovasti laseihin hyytyneen tyrnimoussen päälle ja siirrä lasit takaisin jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.