Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

TYRNIKASTIKE

 

1 salottisipuli

nokare voita

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 prk Demi Glacea

1 dl tyrnimehua

2 rkl ruokosokeria

1 rkl riistafondia

1 tl timjamia

1/2 tl mustapippurirouhetta

 

 

suurus:

1 rkl maizenaa+tilkka vettä

 

 

Silppua sipuli ja kuullota voissa kattilassa. Lisää valkoviini, Demi Glace, tyrnimehu ja mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 45 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta ja kiehauta.

 

 

HIRVIPYÖRYKÄT

12 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Paista lihapullat voissa tai kypsennä halutessasi 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKATIMBAALIT
12 kpl 

 

4 kpl (noin 800 g) jauhoisia perunoita (Rosamunda)

2 kpl (noin 400 g) palsternakkaa

4 kananmunaa

1 pala (170 g) Aura-juustoa

1 1/4 rkl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 


Raasta perunat ja palsternakat karkeaksi raasteeksi.

Sekoita joukkoon kananmunat. Murenna sekaan Aura-juusto ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Annostele seos paperivuokiin muffinssipellille.

Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

Viinilasillinen: Amicus Syrah