Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.11.2015%

APPELSIINITRYFFELIT

26 kpl

 

225 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 74 %)

1 1/2 dl kuohukermaa 

2 tl juoksevaa hunajaa 

2 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)

1 rkl voita

 

 

koristeluun:

1 dl siivilöityä kaakaojauhetta 

 

 

Rouhi suklaat veitsellä ja laita kulhoon.

Kiehauta kerma ja hunaja ja kaada seos kuumana suklaarouheen päälle kulhoon.

Sekoittele kunnes seos on tasaista.

Sekoita joukkoon Cointreau.

Lisää nokare voita ja sekoittele kunnes seos on tasaista.

Nosta jääkaappiin viilentymään muutamaksi tunniksi.

Pyörittele massasta palloja (kertakäyttöhanskat on tässä muuten mainio apuväline!) ja kierittele ne siivilöityssä kaakaojauheessa.

Säilytä valmiit tryffelit jääkaapissa.