VALKOSIPULI-KAPRISKASTIKE
150 g creme fraichea
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1 rkl kapriksia silputtuna
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
SUOLAKUORESSA KYPSENNETTY KUHA
1,2 kg:n painoinen, perattu kuha
hienoa merisuolaa
mustapippurirouhetta
1 sitruuna
nippu tilliä
1 kg karkeaa merisuolaa
Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.
Mausta kuha sisältä suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä tilli kalan sisään. Ripottele foliolla vuoratun vuoan pohjalle 2 cm kerros merisuolaa ja nosta kala suolapedille. Peitä kala kokonaan parin sentin suolakerroksella niin, että kalaa ei näy lainkaan. Kostuta suolaa hiukan vedellä suihkupullon avulla, jotta suola kovettuu kuoreksi. Painele folion reunat tiiviisti kalaa vasten.
Nosta vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 35 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna kalan vetäytyä suolakuoren alla vartin verran.
Irrota suolakuori ja nahka ja tarjoile.
LOHKOPERUNAT
6 Rosamundaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl valkosipuli-gourmetsuolaa
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa perunat talouspaperilla ja leikkaa ne 6-8 osaan lohkoiksi perunoiden koosta riippuen. Sekoita oliiviöljy, perunalohkot ja suola kulhossa. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Viinilasillinen: Jean Biecher Réserve Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.