Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.11.2015%

PORONKÄRISTYS MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

 

2 pkt (á 170 g) HK Amerikan pekonia silputtuna

500 g poronkäristyslihaa (tuoretta, kaupan palvelutiskistä)

nokare voita 

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

2 isoa sipulia silputtuna

mustapippuria myllystä

2 tl Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa 

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä

2 tl timjamia

1 rkl riistafondia

1 pint tummaa lagerolutta (Rainbow)

 

 

Silppua pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.

Paista käristysliha pekonin rasvassa ja siirrä sekin lautaselle odottamaan.

Kuullota sipulisilput voissa. Lisää kaikki ainekset paistokasariin ja anna hautua kannen alla parisen tuntia.

Tarjoa peruna-palsternakkamuusin ja puolukkahyytelön kera.

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

noin 1 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

Viinilasillinen: Alamos Malbec 

 

Ideakeittiö