Äijä-pizza.
PIZZAPOHJA
(3 pyöreää pizzaa)
2 1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja
Vaivaa taikina yleiskoneella ja anna kohota liinan alla tunti. Valmista sillä välin tomaattikastike.
TOMAATTIKASTIKE:
(riittää n. 3:lle pizzalle)
1 valkosipulinkynsi puristettuna
loraus oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
Kuullota valkosipulinkynttä hetki öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
täytteenä kuvan pizzassa:
juustoraastetta
jauhelihaa
salamisuikaleita
Amerikkalaisia kurkkukuutioita
Aura-juustoa murusteltuna
pepperonia
Paistoin pizzoja 300 asteisessa uunissa ja aikaa meni n. 5 min/pizza. Valmiin pizzan päälle ripottelin hiukan oreganoa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.