Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.11.2015%2

PAHOLAISEN HILLO 


800 g tomaatteja

400 g punaisia paprikoita

1 iso habanero (tai 4-6 miedompaa chiliä, esim. Aji Cristal)

8 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl oreganoa

1/2 dl punaviinietikkaa

1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

 

 


Aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita tomaattilohkot kattilaan. 

Halutessasi voit käyttää myös säilöttyjä tomaatteja tuoreiden sijasta. Käytä säilötyt tomaatit liemineen ja paloittele ne.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet veitsellä. Lisää paprika- chili- ja valkosipulisilput sekä mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Lisää punaviinietikka sekä  hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. 

Soseuta hillo sauvasekoittimella ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Säilytä hillo jääkaapissa.