SAVUCHILIDIPPI
150 g (1 prk) creme fraiche
2 tl Vampyree-tahnaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
PAHOLAISEN HILLO
800 g tuoreita tomaatteja
400 g punaisia paprikoita
1 iso Habanero
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl oreganoa
1/2 dl punaviinietikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita tomaattilohkot kattilaan.
Halutessasi voit käyttää myös säilöttyjä tomaatteja tuoreiden sijasta. Käytä säilötyt tomaatit liemineen ja paloittele ne.
Halkaise pestyt paprikat ja chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet veitsellä. Lisää paprika- chili- ja valkosipulisilput sekä mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää punaviinietikka sekä hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.
Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia.
Soseuta hillo sauvasekoittimella ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Säilytä hillo jääkaapissa.
MAALAISRANSKALAISET
n. 1 litra rypsiöljyä
5 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.
PAHOLAISEN HÄRKÄÄ
Savuchilidippiä
Paholaisen hilloa
Maalaisranskalaisia
noin 3 senttiä paksu viipale chevreä, paista öljytilkassa pannulla molemmin puolin
200 g:n härän sisäfileepihvi (tai naudan sisäfileepihvi), paista voissa halutun kypsyiseksi ja mausta suolalla
Viinilasillinen: Obsession Red, joka toimi loistavasti annoksen parina.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.