Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.9.2015%2

OMENAPUUSTIT

 

pullataikina :

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

 

täyte:

 

Omena-calvadoshilloa

kanelia

6-8 pientä kotimaista omenaa raastettuna

 

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

 

pinnalle:

raesokeria

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.

Levitä ohut kerros hilloa kaulitulle taikinalevylle, ripottele päälle kanelia ja kerros omenaraastetta.

Rullaa ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta kolmiot leivinpöydälle kärki ylöspäin ja paina pikkusormien avulla "korvapuustin muotoon".

Siirrä pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.