LOHIRUUSUT
10 kpl
noin 300 g kirjolohta ohuina viipaleina
1 pkt (150 g kylmäsavulohiviipaleita)
ripaus mustapippuria myllystä
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileerausveitsellä fileestä ohuita, kapeita siivuja (samankokoisia, kuin kylmäsavulohiviipaleet).
Aseta tuoreet lohiviipaleet vierekkäin esimerkiksi leikkuulaudalle ja nosta jokaisen siivun päälle kylmäsavulohiviipale. Pyöräytä päälle mustapippuria myllystä.
Kääri rulliksi ja nosta rullat paperisilla muffinssivuoilla vuoratun minimuffinssipellinkoloihin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes ruusut ovat kypsiä.
LOHIRUUSUSALAATTI
friseesalaattia
rucolaa
vuonankaalia
1 avokado
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
kastike salaatille:
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl valkoista balsamicoa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Asettele huuhdellut salaatit lautaselle pediksi ja valuta päälle kastike.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja koverra kuutiot kuorestaan lusikalla. Ripottele avokadokuutiot salaatin päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja aseta päälle lopuksi lohiruusut (muista poistaa paperinen muffinssivuoka!). Tarjoa heti.
Viinilasillinen: Saint-Maurice Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.