Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

LOHIRUUSUT

10 kpl 

 

noin 300 g kirjolohta ohuina viipaleina

1 pkt (150 g kylmäsavulohiviipaleita)

ripaus mustapippuria myllystä

 

 

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileerausveitsellä fileestä ohuita, kapeita siivuja (samankokoisia, kuin kylmäsavulohiviipaleet).

Aseta tuoreet lohiviipaleet vierekkäin esimerkiksi leikkuulaudalle ja nosta jokaisen siivun päälle kylmäsavulohiviipale. Pyöräytä päälle mustapippuria myllystä.

Kääri rulliksi ja nosta rullat paperisilla muffinssivuoilla vuoratun minimuffinssipellinkoloihin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes ruusut ovat kypsiä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

LOHIRUUSUSALAATTI

 

friseesalaattia

rucolaa

vuonankaalia

1 avokado

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

 

 

kastike salaatille:

1 rkl oliiviöljyä

1/2 rkl valkoista balsamicoa

1/2 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Asettele huuhdellut salaatit lautaselle pediksi ja valuta päälle kastike. 

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja koverra kuutiot kuorestaan lusikalla. Ripottele avokadokuutiot salaatin päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja aseta päälle lopuksi lohiruusut (muista poistaa paperinen muffinssivuoka!). Tarjoa heti.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

Viinilasillinen: Saint-Maurice Brut