Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.9.2015%2

KIERREPULLAT PUOLUKKA-VANILJATÄYTTEELLÄ

 

pullataikina :

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

 

täyte:

2 dl vaniljakreemijauhetta

6 dl vettä

noin 1 l puolukoita 

 

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

 

pinnalle:

raesokeria 

 

 

koristeluun:

tomusokeria 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

 

Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella muutama minuutti.

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.

Levitä kerros vaniljakreemiä kaulitulle pullataikinalevylle ja ripottele sen päälle puolukoita. Rullaa ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. 

Laita pullakierteet pellille (voit halutessasi laittaa kierrepullat vielä paperivuokiin) ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

 

Koristele jäähtyneet pullat halutessasi tomusokerilla.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.9.2015%2

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.9.2015%2