Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.11.2015%

HIRVEN ULKOFILEEPIHVIT

 

2 hirven ulkofileepihviä (á 200 g)

voita

suolaa myllystä 

 

 

Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna pannu laittamalla levy täysille ja lisää pannulle reilun kokoinen nokare voita.

Mausta pihvit suolalla molemmin puolin.

Paista pihvejä kuumalla pannulla, kunnes pinta on saanut väriä, käännä pihvit ja paista samoin myös toiselta puolelta.

Ota pihvit pois pannulta ja kääri noin 10 minuutiksi folioon ennen tarjoamista.

Meidän pihvimme jäivät hieman punertaviksi keskeltä ja meidän makuumne kypsyys oli juuri sopiva.

 

 

ARONIAKASTIKE

 

2 salottisipulia silputtuna

nokare voita

4 dl täyteläistä punaviiniä

4 dl aroniamarjoja

1 prk Demi Glace

2 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

2 laakerinlehteä

2 rkl ruokosokeria

1 tl suolaa

2 rkl vadelmabalsamicoa 

mustapippuria myllystä

 

suurus:

1 rkl maizenaa+ tilkka vettä

 

 

Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.

Kaada suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan vispaten. Kiehauta ja tarjoile heti.

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

 

Viinilasillinen: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore, toimi täydellisesti tämän annoksen parina.

 

 

Ideakeittiö