Käytin kakkuun Brunbergin tummaa suklaata joka on laktoositon ja gluteeniton.
GLUTEENITON JA LAKTOOSITON SUKLAAKAKKU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
4 dl sokeroitua maitokahvia (käytä laktoositonta maitojuomaa!)
täyte:
4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl vahvaa, kuumaa kahvia
200 g tummaa suklaata sulatettuna (esim. Brunberg)
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
kuorrutus:
2 dl laktoositonta kuohukermaa
300 g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon. Kääntele sekaan kermavaahto. Sulata suklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se varovasti täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoiluvadille.
Rouhi kuorrutuksen suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle kulhoon. Anna seistä puolisen minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute kakun päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.