joulukuu%202011%20001.jpg

GLÖGITIIVISTE

annoksesta tulee noin 7 1/2 dl glögitiivistettä

 

6 dl karpaloita

1 l vettä

1 1/2 dl sokeria

1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)

1 kanelitanko

10 kokonaista neilikkaa

5 kokonaista vihreää kardemummaa

 

 

Mittaa karpalot ja vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää siivilöidyn mehun joukkoon sokeri ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla. Siivilöi ja jaa seos puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.

 

 

KARPALOGLÖGI

kahdelle

 

2 rkl rusinoita

2 rkl manteleita

2 dl glögitiivistettä

2 dl punaviiniä

1/2 dl Cointreau

 

 

Laita kahden mukin pohjalle rusinat ja mantelit. Mittaa glögitiiviste, punaviini ja Cointreau kattilaan, lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos mukeihin ja tarjoile heti.