Glögisiirapin voi keittää jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin.
GLÖGISIIRAPPI
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl fariinisokeria
1 kuivattu inkivääri
1 kanelitanko
5 kokonaista vihreää kardemummaa
1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)
10 kokonaista neilikkaa
Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja siivilöi. Jaa siirappi pieniin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.
OMENAGLÖGI
rusinoita
manteleita
1/2-1 dl glögisiirappia
4 dl omenamehua
4 dl kuivaa valkoviiniä
1/2-1 dl calvados
Laita mukien pohjalle lusikallinen rusinoita sekä manteleita. Mittaa glögisiirappi, omenamehu, valkoviini ja calvados pieneen kattilaan ja lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos mukeihin ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.