joulukuu%202011%20054.jpg

Glögisiirapin voi keittää jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin.

 

 

GLÖGISIIRAPPI

 

2 1/2 dl vettä 

2 1/2 dl fariinisokeria 

1 kuivattu inkivääri

1 kanelitanko

5 kokonaista vihreää kardemummaa 

1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)

10 kokonaista neilikkaa

 

 

Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja siivilöi. Jaa siirappi pieniin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.

 

 

OMENAGLÖGI

 

rusinoita

manteleita

1/2-1 dl glögisiirappia

4 dl omenamehua

4 dl kuivaa valkoviiniä 

1/2-1 dl calvados

 

 

Laita mukien pohjalle lusikallinen rusinoita sekä manteleita. Mittaa glögisiirappi, omenamehu, valkoviini ja calvados pieneen kattilaan ja lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos mukeihin ja tarjoile heti.