CHORIZOPASTA
1 iso sipuli silputtuna
4 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 sellerin vartta silputtuna
3 pientä porkkanaa silputtuna
2 dl täyteläistä punaviiniä
3 prk (á 70 g) tomaattipyreetä
1 prk hyvää tomaattimurskaa
1/2 prk Demi Glace
1 tumma fondikuutio
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 laakerinlehti
2 pkt (á 280 g) chorizo-raakamakkaraa
lisäksi:
350 g Tagliatelle-nauhapastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
tarjoiluun:
vastaraastettua parmesan-juustoa
Kuullota pieneksi silputtuja porkkanoita ja sellerinvarsia öljytilkassa, kunnes ne vähän pehmenevät ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää kuullotetut kasvikset takaisin pannulle ja kaada sekaan punaviini, anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset chorizoa lukuunottamatta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään tunti. Purista sekaan chrorizot pieninä paloina ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja kääntele kastikkeen joukkoon.
Tarjoa heti vastaraastetun parmesaanin kera.
Viinilasillinen: Don Camillo Sangiovese
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.