Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

BBQ-BROILER-PEKONIPIIRAKKA

uunipellillinen

 

 

pohja:

n. 5 dl sämpyläjauhoja

1 dl vehnäleseitä

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 dl lämmintä vettä

1 dl rypsiöljyä

1 kananmuna

 

 

Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä 10-15 minuuttia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

 

täyte:

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

1 pkt (250 g ) maustamattomia broilerin fileesuikaleita

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

ripaus chili-gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

200 g Creme Bonjour savuinen BBQ-tuorejuustoa

n. 300 g voimakasta juustoraastetta

2 palloa mozzarellaa kuutioituna

1 prk pieniä ananaspaloja

1 pala (170 g) Aura-juustoa

1 iso punasipuli renkaina

 

 

Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan, siirrä lautaselle odottamaan.

Paista broilersuikaleet pekonin rasvassa pannulla kypsiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon myös paistettu pekoni.

Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele tuorejuuston päälle n. 2/3 justoraasteesta, kuutioitu mozzarella, kypsät broiler- ja pekonisuikaleet, ananaspalat, murenna päälle Aura-juusto ja asettele päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle vielä loppu juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.11.2015%2

Viinilasillinen: Footmark Pinotage