BBQ-BROILER-PEKONIPIIRAKKA
uunipellillinen
pohja:
n. 5 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä 10-15 minuuttia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
täyte:
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
1 pkt (250 g ) maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus chili-gourmetsuolaa
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
200 g Creme Bonjour savuinen BBQ-tuorejuustoa
n. 300 g voimakasta juustoraastetta
2 palloa mozzarellaa kuutioituna
1 prk pieniä ananaspaloja
1 pala (170 g) Aura-juustoa
1 iso punasipuli renkaina
Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan, siirrä lautaselle odottamaan.
Paista broilersuikaleet pekonin rasvassa pannulla kypsiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon myös paistettu pekoni.
Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele tuorejuuston päälle n. 2/3 justoraasteesta, kuutioitu mozzarella, kypsät broiler- ja pekonisuikaleet, ananaspalat, murenna päälle Aura-juusto ja asettele päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle vielä loppu juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Viinilasillinen: Footmark Pinotage
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.