KINKKUVOILEIPÄKAKKU
kostutus:
1 1/2 lihaliemikuutiota liuotettuna noin 8 dl:n vettä
täyte 1:
200 g levittyvää kevätsipuli-sulatejuustoa (Pirkka)
200 g creme fraichea
150 g naudan paistileikkelettä
täyte 2:
200 g creme fraichea
300 g palvikinkkua
200 g voileipäpikkelssiä tuubista
1 dl ruohosipulisilppua
Mittaa ensin täyte 1:n ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi leikkuuterällä. Kaavi täyte huolellisesti toiseen astiaan. Monitoimikoneen kulhoa ei tarvitse pestä välillä.
Mittaa sitten monitoimikoneen kulhoon täyte 2:n ainekset ruohosipulia lukuunottamatta. Surauta täyte tasaiseksi ja sekoita ruohosipulisilppu lusikalla joukkoon.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja viiteen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta viidesosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet palvikinkkutäytteestä ja nosta kakkulevy päälle ja kostuta sekin viidesosalla nesteestä. Levitä päälle puolet naudanpaistitäytteestä. Nosta päälle kakkulevy, kostuta myös se viidesosalla nesteestä ja levitä päälle loppu palvikinkkutäyte.
Nosta päälle kakkulevy, kostuta viidesosalka nesteestä ja levitä päälle loppu naudanpaistitäyte.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
kuorrutus:
400 g levittyvää kevätsipuli-sulatejuustoa (Pirkka)
100 g creme fraichea
koristeluun:
ohuen ohutta palvikinkkua
ohuen ohutta naudanpaistia
vuonankaalia
herneenversoa
miniluumutomaatteja
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. Notkista sulatejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon creme fraiche. Levitä kuorrute kakun pintaan ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.