Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.10.2015%2

SRIRACHA-MAJONEESI

 

100 g majoneesia

1 1/2-2 rkl Sriracha-kastiketta

ripaus sokeria

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

 

 

TOMAATTI-KEVÄTSIPULISALSA


4 tomaattia

gourmetsuolaa

2 kevätsipulia silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 avokado

 

 

Paloittele tomaatit sopiviksi suupaloiksi ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä puolisen tuntia. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja silputut kevätsipulit. Lisää loraus oliiviöljyä ja sokeria ja mustapippuria maun mukaan.

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja koverra kuutioitu sisus lusikalla. Kääntele avokadokuutiot tomaatti-kevätsipulisalsan joukkoon ja tarjoile heti.

 

 

SRIRACHA-KASTIKE

 

6 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia 

2 rkl Sriracha-kastiketta

4 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl Miriniä

1/2 tl suolaa 

mustapippuria myllystä 

 

 

suurus: 

1 rkl maissijauhoa (Maizena)

2 rkl vettä

 

 

Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan suurusta lukuunottamatta. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Sekoita maissijauhot vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Kiehauta.

 

 

FRITEERATTUA KESÄKURPITSAA

 

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

2 kananmunaa

1 dl panko-jauhoja

1 dl parmesan-raastetta

3 pienehköä kesäkurpitsaa

 

 

Leikkaa kesäkurpitsat lohkoiksi ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmunat lautaselle ja sekoita vispilällä rakenne rikki. Mittaa panko-jauhot ja parmesanraaste toiselle lautaselle ja kääntele huolellisesti sekaisin. Kierittele kesäkurpitsat ensin kananmunassa ja sen jälkeen panko-jauho-parmesanseoksessa. Uppopaista kesäkurpitsat kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

 

PARILOITUA TONNIKALAA

 

tonnikalafileetä (1-2 noin 100 gramman pihviä/hlö)

1/4 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi puristettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita vallkosipuli öljyn joukkoon ja sivele seos tonnikalapihvien pintaan. Pyöräytä pintaan myös suolaa ja mustapippuria myllystä. Anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja kypsennä tonnikalapihvejä kummaltakin puolelta 1-2 minuuttia. Tonnikala saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi. 

 

 

Viinilasillinen: Pfaffenheim Black Tie