SRIRACHA-MAJONEESI
100 g majoneesia
1 1/2-2 rkl Sriracha-kastiketta
ripaus sokeria
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
TOMAATTI-KEVÄTSIPULISALSA
4 tomaattia
gourmetsuolaa
2 kevätsipulia silputtuna
loraus oliiviöljyä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 avokado
Paloittele tomaatit sopiviksi suupaloiksi ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä puolisen tuntia. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja silputut kevätsipulit. Lisää loraus oliiviöljyä ja sokeria ja mustapippuria maun mukaan.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja koverra kuutioitu sisus lusikalla. Kääntele avokadokuutiot tomaatti-kevätsipulisalsan joukkoon ja tarjoile heti.
SRIRACHA-KASTIKE
6 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia
2 rkl Sriracha-kastiketta
4 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Miriniä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
suurus:
1 rkl maissijauhoa (Maizena)
2 rkl vettä
Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan suurusta lukuunottamatta. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
Sekoita maissijauhot vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Kiehauta.
FRITEERATTUA KESÄKURPITSAA
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
1 dl panko-jauhoja
1 dl parmesan-raastetta
3 pienehköä kesäkurpitsaa
Leikkaa kesäkurpitsat lohkoiksi ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmunat lautaselle ja sekoita vispilällä rakenne rikki. Mittaa panko-jauhot ja parmesanraaste toiselle lautaselle ja kääntele huolellisesti sekaisin. Kierittele kesäkurpitsat ensin kananmunassa ja sen jälkeen panko-jauho-parmesanseoksessa. Uppopaista kesäkurpitsat kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
PARILOITUA TONNIKALAA
tonnikalafileetä (1-2 noin 100 gramman pihviä/hlö)
1/4 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Sekoita vallkosipuli öljyn joukkoon ja sivele seos tonnikalapihvien pintaan. Pyöräytä pintaan myös suolaa ja mustapippuria myllystä. Anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja kypsennä tonnikalapihvejä kummaltakin puolelta 1-2 minuuttia. Tonnikala saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi.
Viinilasillinen: Pfaffenheim Black Tie
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.