Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2

HYYDYTETTY JOGURTTIKAKKU

 

pohja:

1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)

50 g voita sulatettuna

 

 

täyte:

5 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

500 g kreikkalaista jogurttia 

1 1/2 dl sokeria 

1 tl vaniljajauhetta 

3/4 dl sitruunamehua 

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna 

 

 

kiille:

2 granaattiomenan siemenet

2 dl granaattiomenajuomaa (esim. Pirkka)

4 liivatelehteä

 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sitten toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, näin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.

Sekoita kermavaahdon joukkoon kreikkalainen jogurtti, sokeri ja vaniljajauhe.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana jogurtti-kermaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

 

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Ripottele hyytyneen jogurttitäytteen päälle granaattiomenansiemenet. Kuumenna 1/2 dl granaattiomenajuomasta. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan granaattiomenajuomaan. Vatkaa seos ohuena nauhana lopun granaattiomenajuoman joukkoon ja kaada seos granaattiomenansiementen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 

 

Ideakeittiö