Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.10.2015%

PORSAAN SISÄFILEE

 

2 porsaan sisäfileetä (á noin 500 g)

2 rkl hunajasinappia (tai Dijon hunajasinappia)

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 tl timjamia

 

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita sinapin joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Sivele seos fileiden pintaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

PAAHDETTUJA RAITA- JA KELTAJUURIA

 

500 g raitajuuria

500 g keltajuuria

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

suolaa myllystä

'mustapippuria myllystä

timjamia

 

 

Kuori keltajuuret sekä raitajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Kääntele kaikki ainekset keskenään ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

KURPITSAPYREE

 

1 myskikurpitsa (n. 1 kg:n painoinen kokonaisena)

50 g voita

3/4 dl kuohukermaa

1/2 tl suolaa

 

 

Puolita kurpitsa, poista siemenet ja puhdista siemenkota. Sivele kurpitsanpuolikkaiden leikkuupintaan öljyä. Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Laita pelti 200 asteiseen uuniin. Kurpitsat ovat valmiita, 45-60 minuutissa kun kuori on paikoitellen tummunut.
Irrota kuori vetämällä. Käytä apuna esim. teräväkärkisiä grillipihtejä, etteivät sormet pala.
Laita kurpitsat monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan voi. Soseuta tasaiseksi. Lisää kerma ja suola.

 

Viinilasillinen: Antiche Terre Valpolicella Ripasso