P1130830.jpg

PIKKULEIVÄT KAHVITÄYTTEELLÄ

 

pikkuleipätaikina:

 

200 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta 

2 tl vanilliinisokeria

1/2 dl kuohukermaa

 

 

kuorrutus:

3 1/2 dl tomusokeria

3 rkl voita sulatettuna

3 rkl vahvaa, kuumaa kahvia

pinkkiä elintarvikeväriä

 

 

koristeluun:

lumihiutale-strösseleitä

 

 

täyte:

225 g pehmeää voita 

2 1/2 dl tomusokeria

1 1/2 dl vahvaa, lämmintä kahvia

 

 

Sekoita pikkuleipätaikinan kaikki ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Kauli taikina ja ota sydän-muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kuorruta puolet pikkuleivistä. Ripottele kuorrutteen päälle lumihiutale-strösseleitä. Anna kuorrutteen kuivua kunnolla.

 

Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää lämmin kahvi vähitellen, voimakkaasti vatkaten. Pursota täytettä lopuille pikkuleiville ja nosta kuorrutettu pikkuleipä päälle. Säilytä pikkuleivät jääkaapissa.