PIENET SIENIPIIRAAT
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1/2 l kantarelleja (tai suppilovahveroita) silputtuna
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua timjamia
1 prk smetanaa
200 g kantarellituorejuustoa
2 kananmunaa
150 g mozzarellaraastetta
pinnalle:
150 g mozzarellaraastetta
Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voidellun muffinssipellin koloihin. Esipaista pohjia 225 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia.
Paista voissa sipulit ja sienet. Mausta, lisää tuorejuusto, smetana, kananmunat ja juustoraaste. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan. Annostele täyte pohjien päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista vielä 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla.
Ohjeesta tulee noin 30-35 pientä piirasta minimuffinipellillä tai 1 isompi piiras.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.