Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2

PIENET SIENIPIIRAAT

 

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

1 dl spelttijauhoja 

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

täyte:

1 pieni sipuli silputtuna

1 valkosipulin kynsi silputtuna

1/2 l kantarelleja (tai suppilovahveroita) silputtuna

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

kuivattua timjamia

1 prk smetanaa

200 g kantarellituorejuustoa

2 kananmunaa

150 g mozzarellaraastetta

 

pinnalle:

150 g mozzarellaraastetta

 

 

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voidellun muffinssipellin koloihin. Esipaista pohjia 225 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia.

Paista voissa sipulit ja sienet. Mausta, lisää tuorejuusto, smetana, kananmunat ja juustoraaste. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan. Annostele täyte pohjien päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista vielä 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla.

 

Ohjeesta tulee noin 30-35 pientä piirasta minimuffinipellillä tai 1 isompi piiras.