Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.10.2015%

PEURAPYÖRYKÄT

 

2 sipulia silputtuna 

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

nokare voita 

800 g peuran jauhelihaa 

2 kananmunaa 

2 tl timjamia 

2 tl mustapippurirouhetta 

2 tl suolaa 

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä 

 

 

Kuullota sipulisilput voissa.

Sekoita kaikki ainekset tiiviiksi mssaksi ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia.

Paista lihapullat voissa tai kypsennä halutessasi 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

 

PERUNANPUOLIKKAAT

 

Rosamunda-perunoita

rosmariinin makuista oliiviöljyä

valkosipuli-rosmariini-sormisuolaa

 

 

Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise ne ja voitele leikkauspinta öljyllä esim. silikonisudilla. Ripottele voideltuun pintaan suolaa ja laita uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes leikkuupinta on saanut tarpeeksi väriä. 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.10.2015%

Viinilasillinen: Amicus Syrah 

 

 

Lautasella myös Aroniakastiketta.

 

 

Ideakeittiö