sunnuntai, 4. lokakuu 2015

Omenainen possupata

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.9.2015%2

OMENAINEN POSSUPATA

 

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna 

loraus oliiviöljyä

1 1/2 kg porsaan ulkofileetä

2 Fond du Chef Beef-fondikuutiota

1 rkl ruokosokeria

1 rkl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

6 pientä kotimaista omenaa lohkoina

2 laakerinlehteä

muutama oksa rosmariinia

1/2 ruukkua timjamia

2 tlk (á 5 dl) kuivaa omenasiideriä

6 cl calvados

2 rkl vehnäjauhoja

 

 

Kuullota sipulit öljyssä. Siirrä pataan odottamaan. Poista porsaanfileestä ylimääräinen rasva ja kuutioi liha. Ruskista lihakuutiot pannulla parissa-kolmessa erässä ja siirrä pataan. Lisää pannulle loraus vettä aina ennen kuin paistat uuden lihaerän. Kiehauta vesi ja kaada pataan. Lisää pataan loput ainekset, vehnäjauhot calvadosiin sekoitettuna. Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi. Lihan tulee olla niin mureaa ja kypsää että se hajoaa haarukalla painelemalla.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.9.2015%2

Pata menossa uuniin.

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

 

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

n. 1 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.9.2015%2

Viinilasillinen: Vallis Queyras Grenache-Syrah 

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...