NAUDANLIHAKÄÄRYLEET
500 g naudan ulkofileetä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 pkt Musta Pekka Makea Chili-juustoa
voita paistamiseen
Leikkaa sisäpaisti viideksi pihviksi ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Murenna juusto pihveille. Kääri rulliksi ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Pyöräytä myös pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Ruskista kääryleet voissa joka puolelta ja siirrä lautaselle odottamaan. Lisää tyhjälle pannulle loraus vettä ja kiehauta. Lisää kääryleet pannulle ja anna hautua kannen alla 30-60 minuuttia. Käännä kääryleet kypsennyksen puolivälissä.
PAHOLAISEN KASTIKE
loraus oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 pieni punasipuli silputtuna
1 dl punaviiniä
1 punainen chili (poista siemenet)
3 uunissa paahdettua punaista paprikaa (muista poistaa kuoret!)
2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä
1 prk hyvää tomaattimurskaa
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl soijaa
1 rkl worchesterkastiketta
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
Halkaise paprikat ja poista kalvot ja siemenet. Laita paprikanpuolikkaat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 250 asteisen (valitse lämmitystavaksi grillivastus) uunin keskiosassa puolisen tuntia, kunnes kuori tummuu. Kuoren kuuluu näyttää kärähtäneeltä joten älä pelästy. Ota paprikat pois uunista ja kaita ne esimerkiksi paistopussiin jäähtymään. Tällä tavalla jäähdytettynä kuori irtoaa paprikoista helpommin.
Kuullota sipulisilppuja hetki öljyssä. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.