Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.11.2014%2

NAUDANLIHAKÄÄRYLEET

 

500 g naudan ulkofileetä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

1 pkt Musta Pekka Makea Chili-juustoa

voita paistamiseen

 

 

Leikkaa sisäpaisti viideksi pihviksi ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Murenna juusto pihveille. Kääri rulliksi ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Pyöräytä myös pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Ruskista kääryleet voissa joka puolelta ja siirrä lautaselle odottamaan. Lisää tyhjälle pannulle loraus vettä ja kiehauta. Lisää kääryleet pannulle ja anna hautua kannen alla 30-60 minuuttia. Käännä kääryleet kypsennyksen puolivälissä.

 

 

PAHOLAISEN KASTIKE 

 

loraus oliiviöljyä 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 pieni punasipuli silputtuna 

1 dl punaviiniä

1 punainen chili (poista siemenet)

3 uunissa paahdettua punaista paprikaa (muista poistaa kuoret!)

2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa 

1/2 dl fariinisokeria  

1 rkl soijaa 

1 rkl worchesterkastiketta 

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

 

 

Halkaise paprikat ja poista kalvot ja siemenet. Laita paprikanpuolikkaat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 250 asteisen (valitse lämmitystavaksi grillivastus) uunin keskiosassa puolisen tuntia, kunnes kuori tummuu. Kuoren kuuluu näyttää kärähtäneeltä joten älä pelästy. Ota paprikat pois uunista ja kaita ne esimerkiksi paistopussiin jäähtymään. Tällä tavalla jäähdytettynä kuori irtoaa paprikoista helpommin. 

 

Kuullota sipulisilppuja hetki öljyssä. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella.

 

 

PERUNANPUOLIKKAAT
 
8 Rosamundaa
chilillä maustettua oliiviöljyä
chili-hiutalesuolaa
 
 
 
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin.  Sipaise leikkuupintaan öljyä esim. pullasudin avulla ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Kypsennä leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
 
 
 
Viinilasillinen: Campolieti Valpolicella Classico Ruperiore Ripasso , hyvä viini muttei ehkä paras mahdollinen näin tuliselle ruoalle. Täytynee testata vielä jonkun toisen ruoan kanssa.
 
Veikkaisin että esimerkiksi yhdysvaltalainen Bear Flag saattaisi hyvinkin toimia tämän ruoan kanssa.