Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.9.2015%2

ESPANJALAINEN LIHAPATA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

1 kg naudan sisäpaistia kuutioituna

3 sipulia paloiteltuna

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

3 pientä porkkanaa viipaloituna

3 pientä sellerin vartta

2 punaista paprikaa

1 mieto chili

3 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 tummaa fondikuutiota

1 tl suolaa

1 rkl ruokosokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

2 dl punaviiniä

muutama appelsiininkuoriviipale

tuoretta timjamia

tuoretta oreganoa

1 pkt (280 g) chorizo-raakamakkaraa

 

 

koristeluun:

oreganoa

 

 

Kuumenna voi pannussa ja ruskista lihapalat kolmessa erässä. Kun siirrät paistetut lihapalat pataan, laita pannulle tilkka vettä, kiehauta se ja kaada pataan lihan päälle. Tee samoin jokaisen paistoerän välissä.

Paloittele sellerinvarret, paprikat sekä kuoritut porkkanat ja kuullota niitä ja silputtuja sipuleita rasvassa kunnes ne pehmenevät hiukan ja siirrä ne sitten pataan.

Lisää pataan kaikki loput ainekset chorizoa lukuunottamatta, laita kansi päälle ja pata 150 asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi. Lihan tulee olla niin mureaa ja kypsää että se hajoaa haarukalla painelemalla.

Nosta pata pois uunista kun liha on kypsää, purista chorizo pieninä paloina sekaan ja nosta pata uuniin vielä noin 10-15 minuutiksi.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.9.2015%2

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.9.2015%2

 

 

Viinilasillinen: Campo Viejo Crianza. Viimeksi meillä oli tämän ruoan kanssa El Collao Roblea ja myös se toimi tämän ruoan kanssa loistavasti.

 

 

 

Ideakeittiö