KARAMELLISOITU OMENAPIIRAKKA
pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl hasselpähkinäjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl fariinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
täyte:
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
karamellisoidut omenat:
4 pientä omenaa lohkoina
2 rkl voita
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
2 rkl calvados
siirappi omenalohkojen päälle:
omenalohkojen paistoliemi
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
1 rkl calvados
pinnalle:
hasselpähkinärouhetta
Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sulata voi pannulla ja lisää vaahterasiirappi, omenalohkot sekä calvados ja paista hetki. Omenalohkot saavat hiukan pehmetä muttei hajota. Nosta lohkot pois pannulta esimerkiksi reikäkauhan avulla ja lisää pannulle vielä 2 rkl vaahterasiirappia 1 rkl calvadosta ja kuumenna hetki.
Sekoita mascarponen joukkoon fariinisokeri ja kananmuna ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Asettele päälle karamellisoidut omenalohkot, ja valuta päälle siirappi. Ripottele pinnalle myös hasselpähkinärouhe.
Kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Koristele jäähtynyt omenapiirakka tomusokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.