HIRVIPYÖRYKÄT
12 kpl
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
nokare voita
500 g hirven jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl timjamia
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä
Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Paista lihapullat voissa tai kypsennä halutessasi 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
ARONIAKASTIKE
2 salottisipulia silputtuna
nokare voita
4 dl täyteläistä punaviiniä
4 dl aroniamarjoja
1 prk Demi Glace
2 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio
2 laakerinlehteä
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
2 rkl vadelmabalsamicoa
mustapippuria myllystä
suurus:
1 rkl maizenaa+ tilkka vettä
Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.
Kaada suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan vispaten. Kiehauta ja tarjoile heti.
DUCHESSEPERUNAT VALKOSIPULILLA JA TIMJAMILLA
750 g jämäkkää perunamuusia
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
2 kananmunan keltuaista
1 dl parmesanraastetta
suolaa maun mukaan
ripaus valkopippuria
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset, parmesanraaste ja timjami. Mausta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
Pursota massasta ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin15 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita.
Viinilasillinen: Amicus Syrah
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.