Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2011.10.2015%

HIRVIPYÖRYKÄT

12 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Paista lihapullat voissa tai kypsennä halutessasi 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

 

 

ARONIAKASTIKE

 

2 salottisipulia silputtuna

nokare voita

4 dl täyteläistä punaviiniä

4 dl aroniamarjoja

1 prk Demi Glace

2 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

2 laakerinlehteä

2 rkl ruokosokeria

1 tl suolaa

2 rkl vadelmabalsamicoa 

mustapippuria myllystä

 

suurus:

1 rkl maizenaa+ tilkka vettä

 

 

Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.

Kaada suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan vispaten. Kiehauta ja tarjoile heti.

 

 

 

DUCHESSEPERUNAT VALKOSIPULILLA JA TIMJAMILLA

 

750 g jämäkkää perunamuusia

1 valkosipulinkynsi puristettuna

1 rkl tuoreita timjaminlehtiä

2 kananmunan keltuaista

1 dl parmesanraastetta

suolaa maun mukaan

ripaus valkopippuria

 

 

Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset, parmesanraaste ja timjami. Mausta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Pursota massasta ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin15 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita.

 

 

Viinilasillinen: Amicus Syrah

 

 

Ideakeittiö