037.jpg

Kakun valmistus kannattaa aloittaa vähintään vuorokautta ennen tarjoamista, sillä täytteeseen tulevan lakritsikastikkeen pitää jäähtyä yön yli jääkaapissa, jotta sen saa vaahdotettua. Myös kakkupohja kannattaa valmistaa hyvissä ajoin.

Kuorrutteen ja täytteen ohjeet löysin Kinuskikissalta.

Hämähäkin muovailin Kick-karkeista, ruskalehdet ovat marsipaania.

 

 

HALLOWEEN-TÄYTEKAKKU

 

pohja:

 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

4 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa 

 

 

täyte:

125 g Kick-lakritsitoffeeta paloiteltuna

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

 

lakritsikinuskikuorrutus:

 

250 g Kick-karkkeja

1 1/2 dl kuohukermaa

 

 

koristeluun:

6 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1-2 rkl tomusokeria 

ruskalehtiä

hämähäkki

 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

TÄYTE: Laita paloitellut lakritsitoffeet ja kerma (1 1/2 dl) teflonkattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos valmiiksi kulhoon, jossa vatkaat sen vaahdoksi. Laita kulho yöksi jääkaappiin, sillä kermaseoksen tulee olla tarpeeksi kylmää, jotta se vaahtoutuu.

Vatkaa kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa jäähtynyt lakritsi-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet lakritsitäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 

LAKRITSIKINUSKIKUORRUTUS: Laita ainekset kattilaan ja keitä sekoitellen kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetki.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja kaada lakritsikinuski varovasti kakun päälle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. Pursota tomusokerilla maustetulla kermavaahdolla hämähäkinseittikuvio kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla myös kakun reunat. Asettele koristeeksi hämähäkki ja ruskalehtiä.

 

036.jpg035.jpg033.jpg