134.jpg

HALLOWEEN-PIKKULEIVÄT

 

pikkuleipätaikina:

 

200 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta 

2 tl vanilliinisokeria

1/2 dl kuohukermaa

 

 

lakritsikinuskikuorrutus:

 

125 g Kick-karkkeja

1 dl kuohukermaa

 

 

koristeluun:

sokerihelmiä

 

 

 

Sekoita pikkuleipätaikinan kaikki ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Kauli taikina ja ota lepakko-muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet pikkuleivät lakritsikuorrutuksella ja aseta jokaiselle pikkuleivälle 2 sokerihelmeä lepakon silmiksi.

 

LAKRITSIKINUSKIKUORRUTUS: Laita ainekset kattilaan ja keitä sekoitellen kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetki.