Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.6.2015%20

PIPPURI-KERMAKASTIKE

 

3 dl kuohukermaa

2 rkl hunajasinappia 

2 rkl calvados

1 rkl viherpippureita

1 rkl roseepippureita

1/2 rkl mustapippureita

1/2 tl suolaa

1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kermaa suurustukseen

 

 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

 

 

 

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

 

10 siikliä

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

 

 

PARSAT

 

nippu parsaa

Amerikan pekonia

 

 

Voit halutessasi kuoria parsat. Kiedo 2-3 parsaa yhteen pekoniviipaleella ja grillaa kypsiksi.

 

 

 

LISÄKSI

 

2-4 naudan sisäfileepihviä

suolaa myllystä

 

 

Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pyöräytä pihvien pintaan suolaa myllystä ja grillaa ne tai paista voissa halutun kypsyisiksi.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.6.2015%20

 

Viinilasillinen: Nieto Senetiner Malbec