Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2

POSSU-TÄYTEKAKKU

 

 

pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

4 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa 

 

 

täyte:

1 prk tyrnihilloa (siemenetön)

4 liivatelehteä

2  dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

200 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

2 pkt vihreää sokerimassaa 

pala mustaa sokerimassaa 

pala valkoista sokerimassaa 

sokerikuorrutetta tuubista silmien, suun ja kärsän kiinnittämiseen 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. Levitä puolet tyrnihillosta kakkupohjan päälle.

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Levitä  puolet valkosuklaatäytteestä vuokaan tyrnihillon päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu tyrnihillo ja loput valkosuklaamoussesta.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Pyöristä kakun yläreunasta kulmia veitsellä leikaten ja asettele ylijäämäpalat kakun keskelle jotta saat kakun pinnasta pyöreämmän. 
 
Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2
 
Levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli vihreä sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta sokerimassalevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa kakun alareunan mukaan.
 
Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2
 
Pyöreä metallimuottisarja on tässä mainio apuväline. Ota vihreästä massasta muotilla pyöreät korvat ja mustasta niiden keskelle vähän pienemmät pyöreät palat. Leikkaa massoista pyöreiden muottien avulla myös silmät, kärsä, sieraimet, suu ja hampaat. Muotoile mustasta massasta possulle kulmakarvat.
 
 
Kiinnitä silmät, kärsä, suu ja hampaat sokerikuorrutteella kakun pintaan.
 
 
Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.10.2015%2